اهمیت مانتو و پارچه مانتویی
بانوان ایرانی، سالانه حدود شش عدد مانتوی خریداری می کنند. از این موضوع میتوان استنباط نمود که به طور میانگین هر دو ماه یکبار هر بانوی ایرانی اقدام به خرید مانتو میکند.
مصرف بالای مانتو و پارچه مانتویی، سبب درست کردن یک بازار بزرگ رقابتی میان کارخانجات نساجی، طراحان پارچه، عمده فروشی های پارچه و مانتو، مزون ها و ایده پردازان مد و لباس شده که هر کدام با ارایه جنس، طرح و مدلی متفاوت، قصد سبقت گرفتن از دیگری را دارند.
البته این امر جنبه دیگری هم دارد، بازار بزرگ پارچه مانتویی و مانتو سبب سردرگمی مصرف کنندگان و حتی تولیدی های پوشاک هم شده میباشد.
این روزها در فضاهای مختلف مجازی از جمله اینستاگرام، تلگرام و فیس بوک، مزون ها تصویر های فراوانی از انواع مختلف مدل های مانتو و پارچه های مانتویی قرار می بدهند و با یکدیگر به رقابت می پردازند.
کانال های تلگرام مانتوفروشی ها و عمده فروشان پارچه و مانتو هم در این زمینه فعال هستند. البته بی شک هر کدام از این بخش ها برای ماندگاری در بازار رقابت ناگزیر میباشد که هماهنگ با سلایق روز مشتریان قبل رود.
انواع مانتو و پارچه مانتویی
هر نوع مانتویی برای محیط و شرایطی خاص تهیه میشود. برای مثال مانتویی که متناسب مجلس عروسی میباشد با مانتوی مخصوص دانشگاه یا محیط اداری، در نوع پارچه، طرح و دوخت آن متفاوت میباشد.
از این رو مانتوها با توجه به نوع مصرف به انواع اصلی ذیل تقسیم می شوند:
– ساده
– اسپرت
– مجلسی
– یونیفرم اداری
– بهاره، تابستانی، پاییزه، زمستانی
– دانشجویی
تولید و فروش مانتو در گروی انتخاب پارچه
راز موفقیت در تولید و فروش مانتو توجه به این نکته ساده است که بدانید اول چشم مشتری و بعدا حس لامسه میباشد که فرد را وادار به خرید میکند.
هر فرد در خرید مانتو، اول به رنگ مانتو توجه کرده،طرح و مدل آن را ارزیابی و پس از آن پارچه مانتویی را لمس میکند. اگر تمامی این سه مرحله به خوبی قبل برود، درخواست پرو خواهد نمود تا تن پوش آن را بررسی بکند.
مرحله ابتدا و سوم به طور مستقیم مربوط به پارچه مانتو میشود. پس حتما به انتخاب رنگ پارچه تولیدی( مناسب با سلیقه قشر خریدار ) و بعدا ذیل دست پارچه توجه نمایید. ذیل دست پارچه و لمس آن میبایست حس خوبی را به خریدار منتقل کنند.
از این رو، اول میبایست با نام انواع پارچه های مانتویی آشنایی شده و بعدا درمورد هر کدام اطلاعات جامعی کسب کنیم. دانستن خصوصیات هر کدام از پارچه ها می تواند در خرید عمده و حتی متری با هزینه ارزان، به شما یاری ویژه ای بکند.
تولیدی پوشاک زنانه و خرید عمده پارچه
با وجود انواع پوشاک خارجی، قاچاق و تغییرات سریع در سلیقه روز، یک تولیدی پوشاک ایرانی به خصوص در مبحث دوخت مانتو زنانه میبایست نکته هایی را مد پیشنهاد قرار دهد. البته بسیاری از نکته ها در طول وقت و تجربه به دست خواهد آمد.
نخستین نکته، هماهنگی نوع پارچه انتخابی با کاربرد مانتو، بعدا انتخاب ماهرانه رنگ و طرح، و بعد از آن پیدا نمودن یک نمایندگی فروش برای خرید عمده پارچه مانتویی با هزینه ارزان (ترجیحا نرخ کارخانه تولید کننده بدون واسطه ) میباشد.
انتخاب پارچه برای مانتو
در خرید عمده پارچه مانتویی چه نکته هایی را میبایست مد پیشنهاد قرار داد؟ اول میبایست با ویژگی و مشخصات اصلی انواع پارچه مانتویی آشنا شد.
همانطور که میدانید مناسب با مدل مانتو، فصل سال و تنوع سلیقه ها، میبایست ویژگی های کلی پارچه انتخابی را در پیشنهاد گرفت.
مشخصات اصلی پارچه مانتویی چیست؟
عموم مردم، پارچه را با صفاتی مانند کشی، لطیف، زبر، نخی، ضخیم، نازک و غیره می شناسند. این صفات را با زبانی ساده، یه گونه دقیق تر بررسی میکنیم.
• کشی یا غیرکشی:
پارچه مانتویی می تواند تخت بافت یا به اصطلاح تار و پودی باشد. این نوع پارچه کش نمی آید. پارچه های کشی مانتویی، در دو نوع موجود هستند:
در عرض کش یا کش در یک جهت، پایان کش و یا کشی در دو جهت. کشی بودن پارچه در بدن نما بودن مانتو نقش بسزایی دارد.
مشکل عمده پارچه های کشی مربوط به بعد از شستشو میباشد. پارچه های کشی امکان دارد، دچار آبرفت و تنگی مانتو شوند. مزیت اصلی پارچه کشی این میباشد که چروک نمی شود.
• زیر دست:
هر فردی برای خرید پوشاک، اول آن را لمس میکند. حس لامسه خریدار، نقش مهمی در فرآیند خرید دارد. اگر پارچه مانتو، ذیل دست خوبی نداشته باشد، سال ها در ویترین مغازه ها باقی خواهد ماند. لطافت و زبری پارچه مربوط به همین قسمت میشود.
• میزان چروک پذیری:
مشغله زیاد افراد در این روزها، سبب میشود که فرصت کمی برای کارهایی مانند اتو کشیدن داشته باشند. افراد در هنگام خرید، اول گوشه ای از مانتو را در دست می فشارند تا میزان چروک پذیری پارچه را بسنجند.
• ضخامت:
ضخامت پارچه انتخابی، مناسب با فصل و آب و هوا تغییر میکند. مثلا در زمستان و هوای سرد، مانتوهایی با پارچه فوتر، پشمی و خزدار مورد توجه هستند. پارچه های متناسب برای مانتوی تابستانی، انواع گوناگونی دارند که در بین عموم به پارچه های نخی و نازک معروف هستند.
• ساده، رنگی یا طرح دار بودن:
برای مانتوهای رسمی، اکثر خانم ها به دنبال پارچه های ساده و پایان رنگی هستند. در ایران اغلب رنگ های تیره، مانند مشکی، سرمهای و طوسی برای مانتو محبوب تر هستند.
اکثر نوجوانان و جوانان هم به دنبال مانتوهایی با رنگ های خوشحال، با پارچه هایی طرح دار و چاپی هستند. جدا از چاپ keep calm، طرحهای فرهنگی با مضمون سنتی – ایرانی می تواند برای دختران جذاب باشد.
• نوع الیاف:
اگر صاحب یک تولیدی پوشاک کوچک یا بزرگ هستید، ضروری میباشد که بصورت حرفه ای در مورد الیاف طبیعی و مصنوعی، انواع، روش تشخیص و کاربرد مصرف هر کدام، اطلاعاتی داشته باشید.
• عرض پارچه:
مقدار عرض پارچه در چیدمان الگو، استفاده بیش از پارچه، کاهش ضایعات و دورریز زیاد مهم میباشد. اکثر پارچه های مانتویی، عرض ١۵٠ سانتی متر دارند که برای انواع الگوها ایدهآل ترین عرض محسوب میشود.
• متراژ هر طاقه پارچه:
یکی از سوالات خریداران عمده پارچه، متراژ هر توپ پارچه برای تعیین مقدار خرید میباشد. متراژ پارچه در مبحث برشکاری و میز برش هم اهمیت دارد. بیشتر از ٩٠ درصد پارچه های مانتویی بصورت طاقه های رولی هستند.
پارچه های مانتویی خارجی بر حسب یارد هستند. هر یارد معادل ٩١/۴۴ سانتی متر میباشد. در بازار اکثر پارچه فروشی ها و عمده فروشان، هر یارد را ٩٠ سانتی متر در پیشنهاد می گیرند.
پارچه های مانتویی ایرانی معمولا ۴٠، ۵٠ و ۶٠ متری هستند. البته اکثر کارخانه های تولیدکننده، تمایل به طاقه پیچی ۵٠ متری دارند. هر رول پارچه مانتویی خارجی هم ۵٠ یارد میباشد.