مد در دنیای پوشاک
در علم آمار و در یک داده آماری مد به مقداری می گویند که بیشترین تعداد را داشته باشد. به عنوان مثال یک کلاس ۱۶ نفره را در پیشنهاد بگیرید. اگر در این کلاس ۵ شخص نمره ۱۶، ۴ شخص نمره ۱۲، ۴ شخص نمره ۱۸، ۳ شخص نمره ۱۹ گرفته باشند، نمره ی ۱۶ چون که بیشترین تعداد تکرار را داشته میباشد به عنوان مد شناخته میشود.
حالا در پیشنهاد بگیرید می خواهید مد را بصورت علمی در پوشاک تعریف کنید. فرض نمایید به یک بانک وارد شده اید. با توجه به اینکه اکثر کارمندان بانک کت و شلوار سرمه ای به تن دارند، پس در آن بانک کت و شلوار سرمه ای مد میباشد. چون بیشترین تعداد تکرار را دارا میباشد.
اما بصورت معمول در بین مردم، به جدید ترین پوششی که به تازگی در بین تعداد چشم گیری از افراد جامعه رواج یافته میباشد، مد می گویند. مد یک کلمه ی فرانسوی با نگارش Mode میباشد. به اتفاقی که در حیطه “هنر طراحی پوشاک”، تحت تاثیر اوضاع فرهنگی و اجتماعی جامعه در یک برهه زمانی مشخص اتفاق می افتد مد می گویند.
مد در کلمه ی انگلیسی Fashion خود به معنی شیوه رفتاری میباشد که به طور موقت و بوسیله بخش مشخصی از اعضا یک جامعه اتخاذ شده میباشد. یا میتوان گفت مد نوع لباسی میباشد که اخیرا پذیرفته شده میباشد. ولی رنگ ها چطور انتخاب می شوند: موسسه پانتون چند سالی میباشد که رنگ سال را اعلام میکند.
رنگ معرفی شده از طرف این موسسه الزاما تا به حالا به عنوان یک رنگ پرفروش نبوده میباشد. بلکه این رنگ، پیشنهادی آن موسسه بر حسب مطالعات و نیاز شناسی بازار میباشد که به پایان طراحان لباس و پوشاک و غیره نظر میدهد. اما جالب میباشد بدانید فعالیت اصلی این موسسه در زمینه ی استاندارد سازی رنگ هاست. سیستمی را پیاده سازی می کند که همه در همه جای دنیا بتوانند با اعلام ۶ عدد، به یک رنگ ثابت و یکسان دست یابند.
مدل ها از کجا انتخاب می شوند: معمولا مدل ها، بوسیله سوپراستارها و یا همان سلبریتی ها برای نخستین بار معرفی میشوند. لباسی که یک بازیگر برنا در یک فستیوال بر تن دارد زیاد مورد توجه جوانان قرار خواهد گرفت. اما یک نکته ی زیاد ظریف و آن اینکه هیچ کس نمی تواند به تنهایی مردم را به پوشیدن یک مدل یا رنگ لباس ترقیب نماید.
در علم اقتصاد سرفصلی به عنوان عرضه و تقاضا وجود دارد. تا هنگامی که برای کالایی تقاضا وجود نداشته باشد عرضه ی آن می تواند به ضرر تولید کننده و یا فروشنده آن کالا باشد. پایان فعالان اقتصادی بازار پوشاک در سعی هستند با استفاده از مد کالاهای خود را در وقت کمتری و با هزینه بالاتری به فروش برسانند و این مشتریان و جامعه هستند که با توجه به سلیقه و علایق خود، اقدام به خرید و یا عدم خرید آن کالا میکند.